Specifikace zadání

Dosud byla pekárenská pec regulována především přes teplotu a průběžnou dobu pečení. Zápar, tedy vlhčení těsta parou nebo zkrápěním vodou před vstupem do pece, bylo téměř vždy ruční, prováděné pouze na základě rutinní zkušenosti. To vedlo k nestabilnímu výrobnímu procesu, k nedokonalému produktu pečení a tím i k ekonomickým ztrátám. Ty byly způsobeny nejen větší mírou nekvalitních výrobků, ale také příliš velkou spotřebou energie.

Řešení

Optimální nastavení množství přiváděné páry, odpovídající převládající teplotě pece a zohledňující i povrchovou teplotu vstupujícího těsta, zaručuje reprodukovatelnou kvalitu výroby při minimalizaci spotřeby energie.

Schéma propojení a umístění senzorů pro kontrolu procesu a optimalizaci podmínek pečení.
| Schéma propojení a umístění senzorů pro kontrolu procesu a optimalizaci podmínek pečení.

Procesní vlhkoměr BARTEC HYGROPHIL Z měří přesně, reprodukovatelně a dlouhodobě obsah vodní páry v širokém rozsahu koncentrací. To umožní přesnou regulaci vlhkosti ve Vaší pekařské peci. V protikladu k obvyklým zirkonoxidovým čidlům, nevznikají při měření s Hygrophilem Z žádné negativní příčné efekty způsobené např. topným plynem, tukovými parami nebo prachem. Přístroj je konstruován pro teplotu pece do 300 °C. Referenční plyn, nebo častá kalibrace nejsou nutné. HYGROPHIL Z může tedy být klidně označen jako bezúdržbový přístroj, který vyniká velmi jednoduchou instalací a praktickým použitím.

Shrnutí

Vlhkoměr BARTEC HYGROPHIL Z 1701-41 je klasický procesní snímač, který je velmi jednoduše integrovatelný v každé pekárenské peci. Umožňuje trvalou regulaci optimálního množství dodávané vodní páry v průběhu procesu. Tím vytváří důležité podmínky pro dosažení stálé jakosti vyráběných produktů a to při současném snížení množství spotřebované energie.

Zájímá Vás tento produkt? Napište nám →