„Z roku na rok se stav jezera zhoršil - i krátkodobá opatření nevedla ke zlepšení situace.“ A: Administrace nechce vysvětlit rychlé střílení Dieter Fuchs, vedoucí městského úřadu zelených. Nyní byla objednána externí kancelář, komplexní Vytvořit vyšetření jako základ rehabilitačního konceptu. “ (Express Bonn online, 20.03.2019)

„Od března do září chtějí experti identifikovat hodnoty pro 16 různých parametrů, včetně, ale nejen, studií ryb a mikroorganismů měřených v různých datech v různých částech jezera, včetně volných vod jednotlivých částí jezera na dně jezera Vody, přítoky a odtoky. “ (Express Bonn online, 20.03.2019)

Měření s bbe AlgaeTorch
| Měření s bbe AlgaeTorch
Hartmut Wassmann ukazuje, jak přímo vyzkoušet znečištění řas na místě. K tomu není nutná externí laboratoř. foto: Stefan Schultz

Za tímto účelem pan Wassmann, který s bbe zařízeními dlouhodobě pracuje, používá bbe AlgaeTorch. Pomocí nástroje bbe AlgaeTorch lze měřit obsah řas, zejména obsah sinic, přímo na místě a ve velmi krátké době. To umožňuje posuzovat a dokumentovat stav a vývoj kvality vody v průběhu času.

Více o bbe AlgaeTorch najdete zde!

Přečtěte si celý článek na express.de/bonn.